Kutyanapló

2015.04.29. 08:55

KUTYANAPLÓ - Shaquille szemével a világ - 2015. 04. 29.

Szerintem apa meghülyült. Egyrészt száguldott, mint állat, aztán meg röhögve kérte anyát, hogy nézzük meg a rendőrségi fotót. Végül meg szentségelt, mert a zsaruk nem képesek normálisan lefotózni sem.

Péter Árpád

Arról már írtam, hogy amikor Szegedre mentünk, előtte Sármellék felé kanyarodtunk, ahol anya várt valami repcsit Németországból. Na, ahogy szokott lenni, késve indultunk, de apa, aki szinte-Fittipaldi, nyomta, mint az atom, mármint a gázpedált. Később jött az értesítés, hogy 90 helyett 110-zel nyomultunk (időre oda is értünk egyébként), s ez bizony 30 ezer forintba kerül.

Apa elmagyarázta, hogy ez a rendszer, bizony, igazságtalan. Mert a rendőrök azzal a k.rva kamerával rohadt sok pénzt szednek be, pedig nem az a bűnöző, aki mondjuk a megengedett sebességnél 10-zel, 20-szal többel hajt, hanem aki tyúkot, terményt lop, zaklatja az időseket, vagy éppen lop. Akár „fehér gallérban” is

Na, mindegy, meghallgattam, mert mást nem tehettem, de azon meglepődtem, hogy meg akarta nézni a rendőrségi fotót. Azt mondta anyának, hátha lesz rólunk valami jó kép. Kikerestük az adatbázisból a fotókat – mert most már erre is van lehetőség -, de nem jártunk sikerrel, mert hátulról fotóztak le. Apa erre minden balf@sznak elmondta a rendőröket, hogy 30 ezerért azért csinálhatnának használható képet is. Ráadásul az egyik fotón nem is volt rajta az aktuális sebesség, az csak a határozatból derült ki, azt meg vagy elhiszem, vagy nem. Persze, tudom, hogy gyorsan mentünk, de ennyi pénzért talán illene figyelni a részletekre is.

Szóval, így nem készült rólunk rendőrségi sztárfotó, pedig mindent megtettünk az ügy érdekében :)

Mivel a rendőrségi fotó használhatatlan, itt egy családi kép. Épp egy lámpát próbálunk összeszerelni, aminek a doboza kilátóként szolgál. Szerintem magasabb, mint a 40 milliós – uniós támogatásból is – épült, 40 centi magas bodrogkeresztúri A háttérben Trisztán, aki szintén kíváncsi volt (Fotó: Varga Lívia)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!