Lehetőségek Klubháza „Művészkávéház”

2019.02.25. 15:00

Gyógyító erejű grafikák – Művészetterápiás csoport kiállítása a kórházgalériában

Gyógyító alkotások – ezzel a címmel nyílt kiállítása a Kanizsai Dorottya Kórház Erdős László galériájában a helyi Lehetőségek Klubháza „Művészkávéház” elnevezésű alkotócsoportjának.

Horváth-Balogh Attila

Szőke Veronika

Fotó: ZH

A Völgy Alapítvány által fenntartott Lehetőségek Klubházában a léleképítő tevékenységek egyik eszköze a művészet. Palettájukon képzőművészet, zene, színjátszás is szerepel, lehetséges gyógyírként a problémákkal küzdő, válságba került vagy élethelyzeti nehézségbe sodródott emberek számára. A művészet önmagában is terápia, hiszen a lélek pozitív élményekkel itatódik át az alkotótevékenység során. Felszabadul a napi problémák fojtogató szorításából, örülni tud saját teremtő erejének.

Szőke Veronika
Fotó: ZH

Lengyák István galériavezető pedagógustól megtudtuk: a Lehetőségek Klubháza Szőke Veronika művészetterapeuta által vezetett képzőművészeti csoportja kinyitotta kapuját a város alkotni szerető, művészetekre fogékony polgárai számára, így az alkotás csodája bárki számára átélhető, és lélekemelő hatása mellett nagy közösségfejlesztő ereje is van. A csoport tagjainak közös jellemzője, hogy – aktuális lelkiállapotuktól függetlenül – a mindennapjaikat szebbé tevő élményre vágynak. Ahhoz, hogy ez minél többek számára elérhetővé váljon, a foglalkozás – amelyet maguk között „Művészkávéház”-nak neveznek – szerdánként 16–19 óráig ad lehetőséget az alkotásra az Ady Endre utca 31. alatt. A sikeres teremtőmunka fel­emeli a résztvevőket, jó hangulatot, önbecsülést eredményez, kiegyensúlyozottabbak, a másikra jobban figyelők, egymást is erősítők lesznek általa.

A kiállítás egyik látványos darabja a kórházgalériában

Az alkotócsoport kiállítása március közepéig tekinthető meg látogatási időben a kórházgalériában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában