Kultúra

2014.01.07. 12:40

Az új évben is fújják

Zalaszentgrót - Vastapssal köszönte meg a Városi Fúvószenekar újévi koncertjét a rendezvény közönsége. A csapat számára ismét jól indult az esztendő, s remélik: hasonlóképpen is folytatódik.

Sámel József

Zsúfolásig megtelt a Városi Művelődési Központ színházterme, ahol a Városi Fúvószenekar tartotta hagyományos hangversenyét. Repertoárjukban egyebek között a szokásos indulók, s új (Balázs Árpád és Hidasi Frigyes) számok is szerepeltek. Johann Attilával, a csapat vezetőjével az elmúlt év történéseiről, s a terveikről váltottunk szót.

- Az újévi koncert egy olyan rendezvény, mellyel megköszönjük az egész évi lelkesedést, támogatást a közönségünknek, támogatóinknak - fogalmazott. - Ez egy komoly zenei élményt nyújtó program, mely összegzi az egész éves munkát, a teljes repertoárt. A tavalyi évköszöntő koncertet követően új műsort kezdtünk felépíteni. Hatalmas örömünkre szolgált, hogy ezt vadonatúj próbateremben tehettük, melyet a helyi iskola kimondottan nekünk alakított. S persze következtek a fellépések, Zalaszentgróton és a környéken egyaránt rengeteg fellépésünk volt, számos rendezvényre hívtak bennünket. A múlt esztendő fontos eseményeként kell megemlítenem a hangszeradományt, mely Paizs Gáborhoz, a zenekar külsős tagjához kötődik. Ő minden évben szokott hangszert ajándékozni az együttesünknek, idén vadászkürtöt kaptunk.

A Zalaszentgroti Fúvószenekar Johann Attila vezényletével idén is sikeres újévi koncertet adott. A csapat idén sem unatkozik majd. Fotó: Sámel József

Johann Attila elmondta: tavaly szeptemberben bővül a zenekar létszáma.

- A tanév kezdetén a zalaszentgróti Erkel Ferenc Zeneiskola fafúvóstanulói csatlakoztak a zenekarhoz. Igyekszünk, hogy azokat a fiatalokat, akik jól állnak a hangszertudásukkal, bevonjuk a zenekari munkába. Úgy gondolom, az utánpótlással egyáltalán nem állunk rosszul, s ez öröm számomra.

A Városi Fúvószenekar sok tervvel vág neki az új esztendőnek. Amellett, hogy a programnaptárjuk egyre gyarapodik, más téren is szeretnének előrelépni.

- Bevallhatom, az elmúlt években sok-sok terv merült fel, mondhatnám azt is, hogy feltornyosultak az elképzelések - folytatta Johann Attila. - Az anyagi lehetőségeink persze határt szabnak, de jó lenne például, ha sikerülne egy komolyabb kottabeszerzést végezni, vagy tovább javítani a hangszerellátottságon, Felmerültek gondolatok az együttes hátterével kapcsolatosan, itt valamilyen szervezet alapítását szeretnénk megvalósítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!