Kultúra

2017.03.21. 17:58

Álmok és a politika: Élettörténet a gyermekkortól kezdve

Keszthely – Bátyjával közösen írt, „Álmok völgye” című sorozatának folytatását mutatta be a könyvárban Simon József.

Keszey Ágnes

A testvérek a kötetekben gyermekkori  emlékeiktől   kezdve örökítették meg élettörténetüket. Simon József úgy fogalmaz:  ma már elérhetetlen  világot mutatnak be.

- Ezelőtt ötven éve még a magyar népesség kétharmada falun élt. Egy  gyönyörű világban, a saját kultúráját ápolta. Ez ma már mese, csak az én korosztályom ismer  a történetekre, amelyeket megírtunk - mondta a szerző, aki újságíróként dolgozik. Az Álmok völgye-Orosz teázó novellái  1989-ben, a rendszerváltás évében érnek véget. Az író  szerint   mindenkinek tenni kell a történelem, a közélet megváltoztatásáért.

Simon József a keszthelyi könyvbemutatón Fotó: Keszey Ágnes

- Kicsi lépéssekkel kezdtünk a rendszerváltást, majd belekerültünk a sűrűjébe.  Magam is ahhoz a csoporthoz tartozom, mely mindent megtett, hogy vértelen fordulat legyen az országban, de kicsit más demokráciában reménykedünk, mint amilyen lett - idézte fel. Vallomása szerint a  történetek korosztályának emlékek, a fiatalok pedig személyes emlékeken keresztül jobban megérthetik a kort.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!