Frissen Zalából

2021.06.12. 07:00

Bő egy hét múlva a ZAKO-val startol a Kvártélyház Nyár

Gőzerővel készül a jubileumi 15. évadra a Kvártélyház Szabadtéri Színház, amely az előadások mellett fotókiállítással és egy születésnapi kiadvánnyal ünnepel.

Varga Lívia

Jelenet a Hasonmások című darabból

Fotó: ZH-Archívum/Pezzetta Umberto

2007. július 27-én 20.30-kor gördült fel először a függöny a Kvártélyház hangulatos udvarán felállított színpadon, Mácsai Pál adta meg az alaphangot Örkény-művekből összeállított monoelőadásával. Megszámolni is nehéz lenne, azóta hány szerző hány művét tekintette meg az egyre gyarapodó publikum, amely előtt most ismét kitárulnak a neobarokk épület kapui – ebben az évadban először június 21-én, hétfőn 20.30-kor, akkor a Grecsó-Hrutka Tandem mesélős estje, az Első évre fecske című szórakoztat. Ez a ZAlaegerszegi KOrtárs Művészeti Fesztivál nyitánya. A ZAKO nyolc (plusz egy online) előadást kínál a nézőknek június 28-ával bezárólag.

Jelenet a Hasonmások című darabból
Fotó: ZH-Archívum/Pezzetta Umberto

A saját produkciók sora július 1-jén A padlás című félig mese, félig musicallel startol, amit július 15-től a Hasonmások című revü-musical vált. Az új darab, A Pál utcai fiúk július 30-án debütál. De láthatja a közönség a Griff Bábszínház és a Zalai Táncegyüttes produkcióit is.

Újdonság, hogy idén már bérletet is kínál a szabadtéri teátrum: egy nyolc előadásosat a ZAKO összes darabjára, egy tizennégy alkalomra szólót pedig az egész évadra, mondta el Tompa Gábor, a Kvártélyház Szabadtéri Színház ügyvezetője. Kiemelte: hálából a járvány idején tanúsított áldozatos munkájukért a „nem hétköznapi hősök”, azaz az egészségügyi és a rendvédelmi dolgozók, valamint a katasztrófavédelem munkatársai húsz százalék kedvezménnyel látogathatják az előadásokat. (A jegyárusítás egyébként már elkezdődött – a Dísz téren és online is.)

Tompa Gábor a jubileumi évad fontos történései közt említette a Zalai Hírlap fotósának, Pezzetta Umbertónak Dísz téren nyíló kiállítását, amely az elmúlt tizennégy évad fontos pillanatait vonultatja majd fel. S felhívta a figyelmet arra a jövő hét végén megjelenő születésnapi kiadványra, amelynek lapjain – amellett, hogy feltárul a múlt és megismerhető a jelen – bemutatkoznak a tizenöt évad fontos szereplői. Azok, akiket a színpadról ismerhetünk, és azok, akik hosszú évek óta a kulisszák mögött dolgoznak a sikerért. Megszólalnak benne továbbá azok is, akik nélkül egy pillanatig sem működhetne a varázslat: a nézők.

Már csak bő egy hetet kell várni, s indul a nyáresti kaland(ozás).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!