Kultúra

2017.07.08. 10:04

Keszthelyen indul a fiatal irodalom Balaton körüli zenés turnéja

Keszthely - Július 11-től 15-ig, azaz keddtől szombatig ingyenes zenés irodalmi turnét szervez a Balaton körül a Fiatal Írók Szövetsége. A Szöveghullám 2.0 elnevezésű rendezvénysorozat egyik "fedélzetmestere" a zalai kötődésű fiatal író, Gál Soma.

Magyar Hajnalka

A negyedik alkalommal elinduló turné keretei között öt Balaton-parti településen olvasnak fel a fiatal szerzők, tapasztaltabb pályatársakkal kiegészülve. A programsorozat célja, hogy a főváros centrikus kortárs szépirodalom eljusson vidéki helyszínekre is, megszólítva a Balaton körül nyaralókat.

A turné  nyitónapján, kedden 18.30-tól a keszthelyi Városi Strand mellett, a Zenepavilonnál tartanak felolvasást. Két friss elsőkötetes, Horváth Imre Olivér és Kulcsár Árpád  mellett a Móricz Zsigmond-ösztöndíjas Tolvaj Zoltán és a feltörekvő generációhoz tartozó Vajna Ádám olvas fel műveiből, elektronikus zenei aláfestéssel. A felolvasások között Burucs Szabolcs  akusztikus koncertjét hallgathatja a közönség.

Az ingyenes programsorozat emblémája

A rendezvénysorozat a továbbiakban szerdán Révfülöpre, csütörtökön Csopakra, pénteken Balatonszárszóra, szombaton pedig Balatonföldvárra látogat.

A fellépő szerzők: Térey János, Lanczkor Gábor, Tolvaj Zoltán, Csillik Kristóf, Csombor Rita, Horváth Imre Olivér, Kulcsár Árpád, Mizsur Dániel, Puskás Dániel, Szalay Álmos, Szerényi Szabolcs, Szőllőssy Balázs, Tinkó Máté, Vajna Ádám.

A program megvalósulását a Nemzeti Kulturális Alap és az Arany János Emlékév keretében létrejött Aranyláz program támogatja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!