Kultúra

2017.02.01. 20:30

Most a fotószakkör mutatja meg magát

Zalaegerszeg - Egy fénykép sokszor többet ér ezer szónál. A Landorhegyi Általános Iskola fotókörének legjobb munkáit állították ki szerdán a József Attila Városi Tagkönyvtárban.

Rákos Bianka

Tánczos György, az Ady művészeti iskola művésztanára rövid beszéddel nyitotta meg a Gedeon Tamás által vezetett fotószakkör kiállítását. Elhangzott: az általános iskolásokból álló közösség, több mint húszéves fennállása alatt számtalan díjat zsebelt be, többek között az Országos Diákfotó pályázaton.

Gedeon Tamás és diákjai. A Megmutatom magam sorozatban megnyílt kiállításra az elmúlt három év munkáiból válogattak
Fotó: Katona Tibor

- Szerintem a nebulókat a technika iránti lelkesedés és a kíváncsiság fogja meg a fotózásban. A szakkörbe járók közül sokan nyernek díjakat is, talán ez is motiválja őket, hogy kipróbálják magukat - mondta Gedeon Tamás, majd hozzátette: voltak olyan tanulói, akik később hivatásszerűen is foglalkozni kezdtek a fényképezéssel.

Az egyik tehetséges fiatal, Börcz Ádám a fotózás mellett már a videózásba is belekóstolt, és elmondta: barátjával, Kocsis Bencével idősebb korukban sem szeretnének felhagyni vele. A nyolcadik osztályos Mogyorósi Kitti szintén hasonló terveket sző, a kiállításon - amit február 27-ig lehet megtekinteni - több munkája is szerepel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!