Kultúra

2016.12.18. 10:33

Nem csak az idei évet zárták le

Homokkomárom – Szombaton rendezte meg évzáró találkozóját az idén birtokba vett közösségi házában a Kanizsa Kul-Túra Egyesület.

Horváth B. Attila

A rendezvénnyel azonban nem csak a 2016-os évet zárták a túrázók, hanem az egyesület mögött hagyott negyedszázadot is, hiszen idén múlt 25 éve a civil szerveződés alapításának.

– Egyesületünket Kanizsa Természetbarát Sportegyesület néven alapítottuk 1991. június 5-én – hallottuk Strausz Ferenc elnöktől. – Akkor legfontosabb feladatunknak tekintettük, hogy segítsük egy Dél-Zaláról készült turistatérkép megjelenését.

Fűtés nincs, a melegérzetet ezért részben forró tea adta. Képünkön Strausz Ferenc, Strausz Attiláné és Strausz Ádám
Fotó: Horváth-Balogh Attila

Nem gondoltuk, hogy ez nem is olyan könnyű feladat, de végül 1993-ban elkészült Dél-Zala turistatérképe, melyet egyesületünk adott ki. Jelentős hiányt pótolt, amit jelez, hogy a többszöri utánnyomás ellenére is hiánycikk.

A szombati találkozón Strausz Ferenc beszámolt az elmúlt negyedszázad sikereiről és a tervekről is. Elmondta: az idén birtokukba került, rossz állapotú ingatlanban turisztikai bázist alakítanak ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!