Kultúra

2016.11.30. 16:39

Széchenyi „házhoz jött” a zalai nyugdíjasokhoz

Zalaegerszeg - „Széchenyi házhoz megy” címmel előadás-sorozatot indított az Országos Széchenyi Kör.

Magyar Hajnalka

A Gróf Széchenyi István születésének 225. évfordulója alkalmából életre hívott országos ismeretterjesztő akcióhoz zalai nyugdíjasok is csatlakoztak. A legnagyobb magyar életének, munkásságának mélyebb megismertetése érdekében az Országos Széchenyi Kör mintegy negyven előadót - egyetemi tanárok, kutatók, történészek, muzeológusok - toborzott, akik felajánlották, hogy „házhoz mennek”, és megosztják Széchenyiről szóló ismereteiket az érdeklődőkkel. A jelentkező iskolák, civil szervezetek, klubok és más közösségek témakörönként összeállított kínálatból választhatták ki a nekik tetsző tartalmat.

Az előadó, Kalász Gyula történész (jobbról) dr. Kocsis Gyula, a klubszövetség  zalai szervezetének elnöke társaságában a program előtt

A kezdeményezés felkeltette Az Életet az Éveknek Klubszövetség Zala Megyei Szervezete figyelmét is, így csatlakoztak a jelentkezők köréhez. Ennek nyomán szerdán délután  a Keresztury Dezső VMK kamaratermében „jött házhoz Széchenyi”,  mégpedig Kalász Gyula pécsi történész nagy sikert arató előadása  jóvoltából.  A hallgatóság soraiban zalaegerszegi és városkörnyéki idősklubok képviselői foglaltak helyet, több mint százan. A rendkívül színes és szuggesztív előadás lebilincselte a közönséget, amely sok újdonságot és élet közeli részletet tudhatott meg   Széchenyi István zalai kötődéseiről és tevékenységéről, valamint emberi habitusáról és belső világáról.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!