Kultúra

2015.04.14. 18:43

Költők együtt - Irodalom a Zalai Kanapé házigazdáival

Zalaegerszeg - A költészet napja közelében számos rendezvényt kínáltak már e napokban a zalai kulturális intézmények.

Arany Horváth Zsuzsa

 

Turczi István, Karáth Anita, Szépligeti Mátyás (Radnóti-díjas versmondó) és Horváth Tibor gitárművész a városi könyvtárban a verses-zenés esti beszélgetés előtti percekben Fotó: Katona Tibor

Kedden a megyeszékhelyi Landorhegyen található József Attila Tagkönyvtárban beszélgethettek az érdeklődők Karáth Anita zalaegerszegi költő-tanárral, akinek most készül a második kötete, valamint Turczi István fővárosi költővel, szerkesztővel, Prima Primissima Díjas szerzővel. Kettejüket nemcsak a költészet köti össze, hanem az is, hogy Zalaegerszegen évek óta együtt vezetik a Zalai Kanapé című Talk & Show beszélgetős műsort, amely számos hírességet, neves művészt hozott el a Városi Hangverseny-és Kiállítóterem színpadára. Tegnap a versek elhangzása mellett (amelyet Szépligeti Mátyás tolmácsolt), e sorozat sikeréről is szóltak. A testvérmúzsák közül a zenét Horváth Tibor gitárművész képviselte.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!