Kultúra

2015.02.25. 17:25

Zalai Kanapé tavasszal: Érkezik Müller Péter író, Méhes Adrián és Jobbágy Bence zenész

Zalaegerszeg - Müller Péter írót és két zalai kötődésű ifjú zenészt vár március 5-én, csütörtökön este hétkor a Zalai Kanapé a Keresztury VMK hangversenytermében, azaz a zsinagógában.

Arany Horváth Zsuzsa

A Zalai Kanapé elnevezésű talk & show lassan, de biztosan beépül Zalaegerszeg kulturális életének „rendezvénybútorai" közé, mondhatnánk közös közművelődési lakásunk megkerülhetetlen berendezési tárgyaként, ha igényes, szellemes és sokrétű élményre vágyunk.

Ennek jegyében március 5-én a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben ismét hellyel kínálja vendégeit a Zalai Kanapé elnevezésű kulturális talk & show.

A műsor eredeti ötletgazdája, Turczi István Prima Primissima- díjas költő, valamint Karáth Anita zalaegerszegi költő-tanár, a program háziasszonya ezúttal Müller Péter írót, Méhes Adrián és Jobbágy Bence zenészt látja vendégül.

Szó esik többek között Müller Péter legújabb, Halhatatlan szerelem című könyvéről, melyben spirituális utazásra hív minden olvasót és érdeklődőt, amely során feltárja a 20. század különleges színészzsenijének, Tolnay Klárinak az életét. De, mint hallani fogják az odalátogatók, nem igazán azt, amelyet eddig a legendás színművészről ismertünk, hanem a másikat, a szerző szerint a karma és az előző élete által is meghatározott, titkos életét.

Az est zenei csemegéjét pedig a Muriel- és a Kodachrome nevű, s egyre népszerűbb formációk megálmodói jelentik. A zalaegerszegi kötődésű Méhes Adrián és Jobbágy Bence, akik az elmúlt időszak alatt összesen több mint száz koncertet adtak Magyarország számos településén és Budapest legnépszerűbb koncert helyszínein.

Méhes Adrián 2014 márciusa óta pedig gyakori meghívott fellépője az ország legnépszerűbb kortárs zenészeit felvonultató improvizatív produkciónak a Random Tripnek.

A jövő csütörtöki esten Müller Péter írásainak szövegrészletei Ecsedi Erzsébet Aase-díjas színművész, valamint Szépligeti Mátyás Radnóti-díjas versmondó közreműködésével kelnek életre. A közönséget a show nyitányaként ismét a Kanapé-kvíz invitálja oldott hangulatú játékra értékes nyereményekért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!