Kultúra

2015.02.11. 14:50

Czegő Teréz Svédországban lép fel

Czegő Teréz zalaegerszegi színművész által előadott Az asszony a fronton című monodrámát meghívták Malmőbe. A zalai művész március 7-én szerepel Malmőben.

Arany Horváth Zsuzsa

A svédországi magyar közösség vette fel a kapcsolatot a művésszel, miután megismerték az egyszemélyes darabot, melyet Polcz Alaine drámai önéletrajzi művéből állított színpadra Sztarenki Pál rendező. A monológ a szerző visszaemlékezése a második világháború alatt átélt borzalmakra, hétköznapokra. Az erdélyi származású írónő történetét és alakját Czegő Teréz, a szintén erdélyi származású színésznő eleveníti meg számunkra. A regény alapján a szövegkönyvet írta Bognár Endre és Dicső Dániel. A szövegkönyvet erre az előadásra átdolgozta Madák Zsuzsanna dramaturg.

Az asszony a fronton című monodráma alkotógárdája: Máriás Zsolt zenei vezető, Czegő Teréz színművész, Pete Zsuzsanna rendezőasszisztens és Sztarenki Pál rendező. Fotó: Pezzetta Umberto

Részlet a szövegből: „Nyolcvan ember hallgatta tétlenül a könyörgésemet. Mutattam, hogy befogom a géppisztoly csövét, a tenyeremet teszem rá, hogy ne tudjon lőni a katona. Féltek, hallgattak és tűrték, hogy előttük és a gyermekek előtt megerőszakoljanak..."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!