Kultúra

2014.11.24. 17:15

A népművészet hete a Balaton Színházban

Keszthely - A Népművészet hete címmel programsorozatot rendez mától a Goldmark művelődési központ.

Szabó Judit

Kedden 18 órakor Dancsecs Diána bőrműves népi iparművész kiállításának megnyitójával kezdődik a Népművészet hete a Balaton Színház Básti termében. A tárlatot Nagy Béla Király Zsiga-díjas népi iparművész, bőrműves és fafaragó ajánlja a látogatók figyelmébe.

Dancsecs Diána munkája

A rendezvénysorozat fontos célja, hogy megismertesse és megszerettesse a népművészetet a közönséggel, elsősorban a gyerekekkel, emelte ki Csengei Ágota, a házigazda intézmény igazgatója. Éppen ezért külön számukra is szerveznek foglalkozásokat. Ma délelőtt kukoricafosztó játszóház lesz az Életfa óvodában, holnap 14 órakor pedig a Balaton Színházban a Vajda-gimnázium diákjai vehetnek részt műhelyfoglalkozásokon. Bordácsné Kishonti Erika a szövéssel és a gyöngymunkákkal ismerteti meg őket, míg Bereczky Csaba a pecsétviasz berakással.

A bőrműves alkotásokból ma 18 órakor nyílik kiállítás Fotó: Zámbó Balázs

Csütörtökön 16 órakor a gimnazistáknak táncházat rendeznek a színházteremben a Re-Folk zenekarral. Ugyanekkor a Simándy teremben Csányi Zoltán t előadást tart a katonadalokról. Pénteken 19 órakor Csöndkabát címmel akusztikus koncertet ad Szabó Balázs Bandája, szombaton 19 órakor pedig Bordal koncert lesz a Re-Folk előadásában, a 100 Hungarikum Bormustra keretében.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!