Kultúra

2014.10.13. 11:25

Természetfotók kiállítása az Erdődy-Hüvös kastélyban

Zalaegerszeg - A botfai városrészben található Erdődy-Hüvös Kastélyban - mely mostanában inkább már Mindszenty Ifjúsági Házként ismert - két fontos program is lezajlott a hétvégén.

Varga Andor

Egyrészt ez volt az utolsó napja a „72 óra kompromisszumok nélkül" elnevezésű rendezvénynek, melynek három napja során a megyeszékhelyi Mindszenty általános iskola nyolcadikosai végeztek sokféle hasznos munkát a ház körül.

Az önkéntes munka egy fontos mozzanata, korlátfestés a kastély erkélyén.

– Huszonkét gyerek töltötte nálunk ezt a 72 órát bentlakásos jelleggel, akiket két tanár is elkísért, illetve a faluból három fiatal koordinátorként segített – mondta el az ifjúsági házat vezető dr. Illyés Zoltán. – Az akció országos önkéntes megmozdulás, amit idén már hetedszer szervezett meg közösen a katolikus, a református és az evangélikus egyház. Fiatalok ezrei vettek részt benne, akik ilyenkor önkéntesen dolgoznak, közhasznú feladatot végeznek el, valamilyen szociális, fejlesztő és ökológiai projekt keretében. A cél, hogy a fiatalok – országos szinten egyébként többségében az egyetemista és a főiskolás korosztály tagjai – szánjanak egy hétvégét arra, hogy segítsenek ott, ahol tudnak, és felhívják a figyelmet az ifjak erejére, elkötelezettségére, lelkesedésére.

Érdeklődők a pincebeli fotókiállításon. Fotó: Kocsis Sándor, Kocsis Zsuzsanna

Ennek jegyében Botfán rengeteg hasznát látták a mindszentyseknek, a gyerekek az épület és a kerítés festésével, az álltatok körül és a kiskertben is ügyeskedtek.

És érdeklődőkként ott voltak a kastély pincéjében látható fotókiállítás szombat délelőtti megnyitóján is. Az épület alagsorában új közösségi teret nyitottak, és az első itteni program keretében a megyeszékhely környékének természeti értékeit bemutató fotók kerültek a falakra – többek közt Óvári Miklós, Gombös Dániel, Polster Gabriella és Kaszás Ildikó munkái.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!