Kultúra

2014.06.24. 15:00

Béres Ilona és Tordai Teri is látható lesz a Kvártélyház udvarán

Zalaegerszeg - Július 2-től augusztus 22-ig tartanak a kvártélyházi nyár rendezvényei, amelyekről kedden tartottak sajtótájékoztatót a városházán.

Magyar Hajnalka

Immár 8. évadjához érkezett a Zalaegerszeg nyári programkínálatát változatos műfajokkal gazdagító rendezvényfolyam, amely idén valódi sztárparádéval szolgál – emelte ki bevezetőként Gyutai Csaba polgármester. Csak néhány nevet emelt ki kedvcsinálóként, láthatjuk a kvártélyház udvarán többek között Béres Ilona és Tordai Teri kettősét (A Szkalla lányok), Scherer Pétert és Mucsi Zoltánt (Nézőművészeti főiskola), de koncertet ad Tompos Kátya is.

Mindezen élmények a Kvártélyház Nyár kebelén megrendezett II. ZAlaegerszegi KOrtárs Művészeti Fesztivál égisze alatt várnak a nézőkre, amit a Manna Kulturális Egyesülettel közösen szervez a Kvártélyház Kft. E programsor július 2-ai nyitóelőadása Hrabal Nyiratkozások – Sörgyári capriccio című műve, ami a zalaegerszegi Kaj Ádám rendezésében elevenedik meg.

Foki Veronika és Hertelendy Attila, Müller Péter – Seres Rezső Szomorú vasárnap című zenés darabjában, amit a tavalyi nagy sikerre való tekintettel idén is láthat a Kvártélyház közönsége. Fotó: Archív/Pezzetta Umberto

Ezt megelőzően, június 28-tól július 13-ig immár negyedik alkalommal ismét megrendezik a B vitamin napokat. Ennek keretében a foci vb legizgalmasabb szakaszát 4X3 méteres óriás kivetítőn szurkolhatják végig a nézők, miközben húszféle kézműves sör közül válogathatnak. A programnak a Dísz tér átépítése miatt a volt zsinagóga melletti parkoló ad otthont, ahol homokos focipályát is nyitnak – mondta el Ferencz András produkciós vezető.

A Kvártélyház Nyár idei új darabja A kaktusz virága című örökzöld komédia lesz, Tompa Gábor Kornél rendezésében, július 31-én láthatják először a nézők. A szórakoztató előadásban Nádas – Szenes szerzemények csendülnek fel, köztük A jamaikai trombitás. Emellett műsoron tartják a tavaly nagy sikerrel bemutatott Szomorú vasárnap című darabot (július 17 és 25 között játsszák), valamint Fenyő Miklós és Novai Gábor Hotel Mentol című musicaljét ugyancsak (augusztus 14-től 22-ig).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!