Kultúra

2014.02.27. 15:45

Staféta Nagy Ferenccel

Rettegi György a stafétát Nagy Ferencnek adta tovább, azt kérdezve, miként segíti a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház a hátrányos helyzetű csoportokat kulturális igényeik kielégítésében?

Magyar Hajnalka

– Évek óta gyakorlat nálunk, hogy a vakok és gyengénlátók, a mozgássérültek, továbbá a szenvedélybetegek egyesületei 10-10 fővel részt vehetnek bemutatóink főpróbáin – kezdi Nagy Ferenc, a Hevesi Sándor Színház szervezési osztályának vezetője. – Ha ennél nagyobb létszám érdeklődik a produkcióink iránt, kedvezményes bérletvásárlást ajánlunk. Ugyanez a szociális otthonok lakóira is vonatkozik. Számunkra is fájó pont, hogy a színház épületében nincs lift, így a tolókocsis gyerekeket, látogatókat ölben visszük fel a Griff Bábszínházba, kocsival együtt pedig mindössze egy látogató fér el a Hevesi nézőterén. Pedig ha volna lift, az utolsó sor elbontásával akár 8-10 kerekesszékes nézőt is fogadhatnánk.   Mindezen túl művészeink gyakorta lépnek fel akár ingyen is a fenti egyesületek rendezvényein.

Nagy Ferenc a stafétát Hanzséros Alajosnak, az  Eötvös-iskola  igazgatójának adta tovább, azt tudakolva: Miért tartja fontosnak, hogy az iskola minden tanulója a pedagógusokkal együtt rendszeresen színházba járjon?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!