Kultúra

2012.01.27. 19:08

Megfestett és megálmodott paradicsomok

A Paradicsomok meghódítása címmel nyílt tárlat pénteken este Nagykanizsán a Magyar Plakát Házban Győrfi András budapesti festőművész boldogságkereső képeiből.

Horváth-Balogh Attila


Győrfi András eredendően Somogyból származik, Kaposváron született. Végzettségét tekintve építész, ám 1984 óta jelennek meg illusztrációi különböző lapokban, például a Rakéta regényújságban, illetve a Galaktikában. Több alkalommal tervezett díszletet színdarabokhoz, festményeit először 1991-ben láthatta kiállításon a közönség. Nagykanizsára ezúttal egy eredetileg Egerbe, az ottani zsinagógába készült tárlat anyagát hozta el. Mint kiderült, teljesen véletlenül kerültek alkotásai Dél-Zalába, ugyanis a Plakát Házban más kiállítást terveztek, amire technikai okok miatt még egy kicsit várni kell ennek helyére ugrott be repertoárjával Győrfi András. A képek nagyobb hányadának közös ismertetőjele és egyben különlegessége, hogy mindegyiken ott szerepel a paradicsom, a boldogságkeresés szimbóluma. Mindenki keresi a maga Paradicsomát mutatott rá a megnyitón a jelkép másik, s talán hangsúlyosabb értelmezési lehetőségére a művész. A rendkívül látványos, tényleg szemet-lelket gyönyörködtető tárlatot Lehota János esztéta ajánlotta az érdeklődők figyelmébe.

 

 További zalai programok itt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!