Kultúra

2011.12.06. 17:03

Z. Lukács Sándor 30 évvel ezelőtt lépett először közönség elé

Három évtizeddel ezelőtt lépett először színpadra, a jubileum apropóján szerzői lemez kiadására készül a megyeszékhelyi Z. Lukács Sándor.

Péter Gyöngyi

Két jeles évfordulót is ünnepelhet ebben az évben Z. Lukács Sándor: egyik sikeres zenekara, a Technikai Szünet éppen negyedévszázados - tavasszal tartották az ünnepi koncertet , ő maga pedig három évtizede mutatkozott be nyilvánosság előtt: az 1981-es fellépésen gitártanárával, Lőrincz Kálmánnal zenélt.


- Optimista vagyok, úgy gondolom, hogy ez nagyjából a félidő, másrészt összegyűlt már annyi anyag, hogy érdemes belőle egy válogatást készíteni - fogalmazott  készülő albuma kapcsán a zenész. - Megpróbálok olyan hanghordozót megjelentetni, mely összefoglalja az elmúlt 30 évet, ugyanakkor előre is mutat, vagyis teljesen új nótákat is tartalmaz. Szerencsére úgy alakult, hogy sokan játsszák a dalaimat, így aztán, ami a műfajt illeti, vegyes felvágott lesz a lemezen...





A pécsi TükeZoo például jazzban dolgozta fel egy szerzeményét, a budapesti Patriots Rock Band természetesen a rockot választotta. Odett első lemezére is írt egy nótát Z. Lukács Sándor, és persze a saját zenekaraival játszott dalok sem maradhatnak ki a válogatásból: a Tea Culpa Takács Eszterrel, a Technikai Szünet, a Tarhonya Kedélyzenekar, a Sanyi és a Sziasztok, a By the Way, a Kriszti és a Magyarucca sem hiányozhat és  az Ennio Morricone zenei pályázaton  második helyezett dal sem...  A harminc év alatt született mintegy kétszáz mű között számtalan megzenésített vers is van.





Támogatók sora teszi lehetővé, hogy napvilágot lásson az album. A lemezbemutató jövő  március 10-én lesz, a szerző szándéka szerint az egerszegi  koncerten mindenki fellép, aki szerepel az albumon.

Klip is készül hamarosan, méghozzá Z. Lukács Sándor egyik legújabb dalához, ennek Kicsi huszár - XXI. századi mulatós a címe és Zalaegerszeg megannyi hagyományőrző, illetve művészeti csoportja szerepel benne.






Kapcsolódó cikkünk: 
A Technikai Szünet már 25 éve a pályán

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!