Kultúra

2011.11.30. 16:55

Nyílt nap a kanizsai kampuszon

A kanizsai kampuszon rendezték meg a Pannon Egyetem (PE) nyílt napját szerdán. A középiskolások a szakok széles skálájával találkozhattak, minden kar ismertette kínálatát.

Steyer Edina

A fiatalok hallhatták a gazdaságtudományi, a Georgikon, a mérnöki, a modern filológiai és társadalomtudományi, illetve a műszaki informatikai kar részletes tájékoztatóját. A következő tanévben a PE közel százötven szakot indít majd. Birkner Zoltán kampuszigazgató elmondta: a PEN nagyon elégedett lenne hasonló létszámú első évfolyammal, mint idén. Nagyjából kétszáz diákot várnak az általuk indított három alap, két mester-, két posztgraduális és hat felsőfokú képzésre.

A nyílt napra Zala és Vas megye középiskoláiból érkeztek az érdeklődők, többnyire Nagykanizsáról. A kari bemutatkozókon kívül újdonsággal is szolgáltak a végzősöknek: pályaorientációs tesztet tölthettek ki, melyből képet kaphattak arról, milyen terület állhat hozzájuk közel a továbbtanulás tekintetében. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!