Kultúra

2011.11.22. 03:29

Egy ismeretlen életmű

Mások mellett Szőcs Géza, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium államtitkára mutatta be nemrég az Indiai Kulturális Központban a Kőfalvi Csilla által szerkesztett Elizabeth Brunner-katalógust.

Horváth-Balogh Attila

A fővárosi rendezvény egyben a Rabindranath Tagore születésének 150. évfordulója alkalmából össszeállított tárlat megnyitója is volt. Ezen a Kanizsai Kulturális Központ gondozásában megjelent kiadványt méltatta Gauri Shankar Gupta, India magyarországi nagykövete és Vilasrao Dagadojirao Deshmukh, India Tudományos-Technológiai Minisztériumának minisztere. Az Elizabeth Brunner című reprezentatív, magyar és angol nyelvű katalógust Bethlenfalvy Géza, Gellér Katalin és Kőfalvi Csilla írta, utóbbi a szerkesztői feladatokat is ellátta.

- Úgy gondoljuk, a munka méltó összefoglalása mindannak a kutatásnak, amit 2008 óta a Brunner Erzsébet-életmű kapcsán végeztünk - magyarázta Kőfalvi Csilla, aki egyébként a nagykanizsai, a Brunner-hagyatékot gondozó és a nagyközönségnek bemutató Képzőművészetek Háza muzeológusa. - Véleményem szerint általa sikerülhet elhelyezni a magyar kultúrtörténetben a széles közönség számára eleddig ismeretlen Brunner-életművet.

A kötet nagykanizsai bemutatója e hónap 25-én, 18 órakor lesz a Képzőművészetek Házában, Verebes István Jászai Mari-díjas színész, rendező, író közreműködésével. Előtte, 17 órától a Sitaram együttes, utána pedig a Relazioni Ektar zenekar koncertjére várják az érdeklődőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!