Kultúra

2011.09.05. 02:29

Műfajok sokasága

Keszthely (há) - Néhány napra filmes élet költözik hamarosan a Balaton Színházba, majd a stafétát az ugyancsak hagyományos Táncpanoráma veszi át. Elkészült a színházi évad és a filharmóniai koncertsorozat programja.

Horányi Árpád

A nyári kulturális kínálat töretlen folytatása következik, amint arról Csengei Ágota, a Goldmark Károly Művelődési Központ igazgatója tájékoztatott. A Kultúra Magyar Városa címhez méltó rendezvények várják a közönséget. Szeptember 7-én a VIII. Balaton Filmfesztivál veszi kezdetét. A 4 napon át tartó rendezvény házigazdája ezúttal Nádasy László filmrendező, forgatókönyvíró lesz, akinek a Két életút című dokumentumfilmjét vetítik le. A kísérleti- és játékfilmek bemutatóján Réz András filmesztéta, a Werk Akadémia vezetője tart előadást, majd tanítványainak, valamint a színművészeti egyetem hallgatónak vizsgafilmjeiből láthat válogatást a közönség. A filmeket a keszthelyi és a hévízi gimnázium diákjaiból álló zsűri minősíti. Bemutatásra kerül Nagy Gábor Péter Ásó, kapa, nagyharang-Ároktő, valamint Mertz Loránd A zenei 56-ról három tételben című dokumentumfilmje is.

Októberben indul a színházi évad. A gyermekeknek szóló sorozatban 4 mesejátékot, az ifjúságiban 3 produkciót fogad a Balaton Színház. A legkisebbeknek szóló kínálatban a Grimm testvérek és Benedek Elek meséi szerepelnek, az ifjúságnak a már több alkalommal sikert arató társulatok jelentik a garanciát az igazi színházi élményre. A felnőttek számára összeállított sorozatban a Bartók Kamaraszínház a Nagy Négyes, a Komáromi Jókai Színház a Prah című komédiával, a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház a Portugál című tragikomédiával, a veszprémi Petőfi Színház az Értelem és érzelem című színművel vendégszerepel, továbbá egy meglepetés előadásra is számíthat még a közönség.

A zene világa a Filharmónia koncertsorozatban tárul fel 4 előadással, budapesti, szombathelyi és székesfehérvári művészek fellépésével.

A zene világa a Filharmónia koncertsorozatban tárul fel 4 előadással, budapesti, szombathelyi és székesfehérvári művészek fellépésével.

Csipkerózsika és Carmina Burana

A Nemzeti Táncszínház és partnerei szeptember 15-17. között 4 előadást mutatnak be, a műsorban a Csipkerózsika, a Ballada  A halálba táncoltatott lány, a Tangó Pillanatok és a Carmina Burana táncfeldolgozás szerepel. A folytatást a Kultúrházak éjjel-nappal című 2 napos hét végi program jelenti szeptember 17-18-án mesemondó versennyel, kiállítással, Cseh Tamás emlékesttel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!