Kultúra

2011.09.30. 16:34

Kedden már nyitva lesz a Deák-kúria

Mint honlapunkon, hogy a kehidai Deák-kúria a napokban átmenetileg nem látogatható. Az okoknak jártunk utána.

Arany Horváth Zsuzsa

Deák Ferenc kúriájában a haza bölcse születésének 200. évfordulójára állandó kiállítást rendezett be a Zala Megyei Múzeumok Igazgatósága, mely azóta is az ország egyik leglátogatottabb történeti gyűjteménye. A kúria működtetésére akkor alapítványt hozott létre a megyei és a kehidai önkormányzat, s ez a szervezet vállalta magára a közüzemi díjak fizetését, míg a szakmai működtetés a megyei múzeumi szervezet feladata lett. Az alapítvány a megyétől jelenleg külön támogatást nem kap, ám több szponzor segítségével eddig zökkenőmentes volt a kiállítás látogathatóságának biztosítása.

Most azonban kikapcsolták az áramot. Ennek pedig az az oka, hogy az áramszolgáltató jelzései nem értek célba. Mint Lázár Istvántól, a község polgármesterétől megtudtuk, a problémát kiküszöbölték, a befizetés megtörténik, így kedden már újra nyitva lesz a páratlan értékű gyűjtemény. A nyitvatartási rend egyébként hétfő és vasárnap kivételével napi 10 és 17 óra között teszi lehetővé a látogatók  érkezését.

Mindezzel együtt a Deák-kúria és az alapítvány további feladatairól a jövő szerdán esedékes kuratóriumi ülésen döntenek a szervezet tagjai.


Kapcsolódó cikkünk: 
Nem látogatható a kiállítás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!