Kultúra

2011.08.10. 02:28

Angol nyelvű nemzetközi projektmenedzser-képzés a PEN-en

Egy sikeres pályázat eredményeként nemzetközi projektmenedzser-képzés indul szeptembertől a Pannon Egyetem Nagykanizsai Kampuszán.

zaol.hu

Mint arról keddi sajtótájékoztatóján dr. Birkner Zoltán kampuszigazgató beszámolt, az általa irányított intézmény és a csáktornyai Medimurje Regionális Fejlesztési Ügynökség közös pályázatot nyújtott be a Magyarország - Horvátország IPA Határon Átnyúló Együttműködési Program kiírására. A támogatási kérelem sikerrel járt, így 213 ezer eurós költségvetéssel posztgraduális nemzetközi projektmenedzser levelezős képzést indíthat a kampusz. A képzésre augusztus 25-ig várják az érdeklődő nagykanizsai, illetve Medimurje megyében élő fiatalok jelentkezését, a határ két oldaláról 10-10 nyerhet felvételt. Angol nyelvű oktatásuk szeptember közepén kezdődik meg, s 352 óra (10 hónap) során hétvégenként összesen 23 tantárgyból szerezhetnek felsőfokú ismereteket. A hallgatókat 15 magyar és 8 horvát oktató tanítja majd Nagykanizsán és Csáktornyán, a szállást az egyetem biztosítja. A diplomával záruló tanulmányok során komoly nemzetközi tudásra tehetnek szert a résztvevők a projektek generálása, tervezése, megvalósítása és irányítása terén. Dr. Birkner Zoltán hangsúlyozta: a Pannon Egyetem Nagykanizsai Kampusza a pályázati sikerrel, az induló képzéssel újabb jelentős lépést tett meg. A sajtótájékoztatón dr. Fehérvölgyi Beáta egyetemi adjunktus rámutatott: bármilyen diplomával rendelkező fiatalok jelentkezhetnek, az eddigi érdeklődők között angoltanártól a régészig sokféle végzettségű ember akad. A jelentkezők angol nyelvű felvételi elbeszélgetésre készüljenek - a nyelvtudás fontos, hiszen a képzés is angolul zajlik majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!