Kultúra

2011.07.19. 14:38

Weblapot készítenek a táborozók

Gyakori panasz, hogy a gyerekek túl sok időt töltenek a számítógép előtt, ám most igazoltan teszik. Legalábbis a városi könyvtár informatikai táborának résztvevői.

Sinkovics Eta

Már tavaly is szervezett egy alkalommal  a József Attila Városi Könyvtár informatikai tábort, idén pedig ezen a héten a második turnus ismerkedik a számítástechnika  világával. A TÁMOP pályázat szolgáltatásfejlesztési programjához kapcsolódóan valósul meg   a Könyvtár-Net tábor, felsőtagozatos diákok részvételével.

Nitsch Erzsébet, az intézmény igazgatója elmondta, az ismeretszerzésre helyezik a fő hangsúlyt. A foglalkozásokat Szabó Károly, a Széchenyi-szakközépiskola igazgatója, informatikatanára  tartja.  A weblapkészítés köré építik az ismereteket, megtanulják a szerkesztés technikáját, de például a bemutató power pointhoz szükséges tudnivalókat  is elsajátítják a gyerekek.

 


- Újdonság számomra a weblapkészítés, szerintem a legfontosabb, hogy érdekes legyen   - osztotta meg evvel kapcsolatos friss ismeretét Pintér Nikolett, az Eötvös-iskola hetedikese.


Schuh Marcell a Landorhegyi-iskola hatodikosa eddig általában internetezett és játszott a számítógépen, ezért is tartotta mindenképpen hasznosnak a táborban  megszerezhető ismereteket.

 

 

 Nyár 2011

 

 Balaton 2011

 

 További zalai programok itt!

 

 Fesztivál 2011 - Minden egy helyen

 

 További zenei hírek itt!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!