Kultúra

2011.07.27. 15:15

Autodidakta alkotók műveit várják

Azoknak az autodidakta alkotóknak kínál bemutatkozási lehetőséget a Diploma nélkül pályázat, akik nem rendelkeznek képző- vagy iparművészeti képzettséggel.

Sinkovics Eta

Negyedik alkalommal hirdetik meg a Diploma nélkül képzőművészeti pályázatot, mégpedig a 10. Magyar Festészet Napja alkalmából. Idén először országos kiterjesztésű a Bakelit Multi Art Center, valamint a Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátus közös felhívása. A pályázat azt a célt szolgálja, hogy segítsék a tehetséges művészek előrelépését és bemutatkozási lehetőséget biztosítsanak számukra.


A pályázaton indulhat minden 18. életévét betöltött alkotó, aki nem rendelkezik képzőművészeti vagy iparművészeti diplomával, illetve nem hallgatója állami képzőművészeti vagy iparművészeti felsőoktatási intézménynek. Harmónia témában festmény és grafika kategóriákban várják a műveket, egy művész maximum három alkotással nevezhet. A munkákat, melyek leadási határideje 2011. szeptember 26., személyesen kell bevinni a Bakelit Multi Art Centerhez (Budapest, Soroksári út 164.). Fontos kitétel, hogy a  pályaművek feleljenek meg a kiállíthatóság követelményeinek.  Bővebb tájékoztatás a [email protected] e-mail címen kérhető.

Kategóriánként díjakat adnak át, a zsűrizés eredményéről október 3-án értesítik a pályázókat.  A kiállítás október 18-án nyílik a Bakelit Multi Art Centerben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!