Kultúra

2011.06.27. 05:33

Minden mini: a makettek Zalában készültek

Átadták pénteken a kisbéri Mini-Magyarország parkot, illetve az ászári miniskanzent. Az ország emblematikus építményeinek kicsinyített mását egerszegi cég készítette el.

Péter Gyöngyi

Átadási ceremóniával zárult pénteken a Kisbéri Többcélú Kistérségi Társulás európai uniós támogatással megvalósított turisztikai projektje. Várja a látogatókat a Mini-Magyarország park, ahol 30 híres magyar épület kicsinyített mását tekinthetik meg, és az ászári miniskanzen, ahol a Dunántúl építészetét jellemző maketteket állítottak ki, tudtuk meg Simon Andrea kommunikációs tanácsadótól. A kisbéri tó partján többek között olyan híres építmények kicsinyített mását láthatják az érdeklődők, mint az egri vár, a soproni Tűztorony, a tihanyi apátság, a szegedi Dóm vagy éppen a hortobágyi Kilenclyukú híd.


A makettek és domborművek mindegyike a Mészáros Tibor vezette zalaegerszegi Szcenográfiai Kft. munkatársainak keze munkáját dicséri. A cég a Hevesi Sándor Színház mellett az ország több teátruma számára készít díszleteket, de az országhatáron túl szintén ismert a tevékenysége.



Kapcsolódó cikkünk: 
Makettparkot és miniskanzent adtak át a kisbéri kistérségben

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!