Kultúra

2011.05.05. 15:11

B-System: ahány tag, annyiféle zenei stílus

A B-System nevű formáció 2008- ban jött létre, a zenekar első lemeze tavaly tavasszal jelent meg. Most a második albumra készül az együttes, mely időközben újjáalakult.

Péter Gyöngyi

A zeneszerző, dalszövegíró Németh Károly maradt meg „magnak” az eredeti formációból, ám hamar társakra lelt: múlt télen már éledezni látszott a B-System, melynek tagjai mostanra belevetették magukat a munkába. Kovács Kata (ének), Lőrincz Ferenc (szólógitár), Tarr Ervin (basszusgitár), Hóbor László (billentyű), Horváth József (dob) és Németh Károly (gitár) az első album anyagához képest poposabb, rockosabb anyaggal rukkol majd elő. Más lesz a hangzás, hiszen ahányan vannak, szinte annyiféle zenei stílust képviselnek. Van, aki korábban inkább countryt, bluest játszott, más klasszikus zenét tanult, de olyan is akad, aki eddig jobbára báli muzsikával szórakoztatta a nagyérdeműt.

- Az első lemez anyagát is megtanultuk, de az igazi közös munka az új anyaggal kezdődött. Nehéz összegyúrni ennyiféle stílust, emiatt is fontos, hogy legyen vezére a csapatnak - hangsúlyozta Laci. - A demokrácia nem működik egy zenekarban: amellett, hogy mindenki részese az alkotómunkának, szükség van valakire, aki dönt.

E szerep Németh Károlyé, aki hozzátette: - A zeneszerzést, a dalszövegeket illetően is szabad a pálya, ha valakinek van ötlete, előállhat vele, előbb-utóbb felhasználjuk. Színes kavalkád lesz ez az egész.

Fellépésük még nem volt, mert ezt sem veszik félvállról: -  Zenészek vagyunk, fontos számunkra, hogy élőben szólaljanak meg a dalaink. Egy igényes produkciót azonban nem lehet egyik pillanatról a másikra összehozni - folytatta a zenekarvezető.

- Úgy tűnik, vége a playback uralmának, lecsengett ez a világ - fűzte tovább Feri. - Azt tapasztalom magam is, hogy egyre nagyobb az igény az élőmuzsikára - folytatta Laci. - Mivel mind tanult zenészek vagyunk, reméljük, a vájt fülűek is találhatnak maguknak csemegét a hanganyagban.

- Mindazokhoz szól a készülő album, akik szeretik a fülbemászó nótákat, az igényes szövegeket, dallamokat, akik szívesen buliznak, táncolnak, ugyanakkor ez a muzsika „rádióbarát” is - összegzett a produkciós vezető, Vörös István.

 

VIDÁM DALOKKAL HÓDÍTANÁNAK
A zalaegerszegi B-System első, tíz nótát tartalmazó lemeze a Rock Roll címet viseli, a lemezbemutatót tavaly májusban tartották. Az újabb hanganyagra- melynek nótái a zenekar ígérete szerint vidámak lesznek – egy kicsit még várniuk kell a kíváncsiskodóknak, hiszen a megjelenést és azzal együtt természetesen a színpadi bemutatkozást egyaránt nyár végére, ősz elejére tervezi a társaság. A csapat másfél órás produkcióval szeretné majd megörvendeztetni a nagyérdeműt

 További zenei hírek itt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!