Kultúra

2011.05.13. 17:58

Az Aranyhíd új fejezete a balatoni turizmusról

Mindenkihez szól, mindenkinek megadja az átélni kívánt élményt az a kiállítás ami Aranyhíd címmel immár teljes egészében bemutatja a Balatont, a róla elnevezett múzeumban Keszthelyen.

Horányi Árpád

A Balatoni Múzeum  megújult állandó kiállításának pénteken megnyitott 3 fejezetét méltatta így Kostyál László, művészettörténész. Köszöntőjében Manninger Jenő országgyűlési képviselő, a megyegyűlés elnöke arra a 3 esztendőre tett visszatekintést, melyben   széleskörű   összefogással megtörténhetett a Balaton nagy kiállításának a rekonstrukciója. Hangsúlyozta: a megújult tárlat nem csak információkat ad, hanem kifejezi a Balaton nagyszerűségét, s  tükrözteti  a sokszínűségét.


Megnyitóbeszédében dr. Vigh Annamária, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium közgyűjteményi főosztályának vezetője példa értékű ünnepként beszélt az eseményről, s úgy fogalmazott, hogy az eredmény a szakmai és a pénzügyi összefogás sikerének köszönhető. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!