Kultúra

2011.04.26. 16:09

Nagy duett helyett nagyobb beégések (TV-jegyzet)

Annyira látszik rajta az erőlködés, hogy szinte a kamera optikája is izzad: a TV2-n futó Nagy Duett gyenge válasz a másik tehetségkutató műsorára. Pedig az ötlet maga nem lenne rossz: vegyünk ismert és elismert énekeseket, majd párosítsunk melléjük a zenében kevésbé, de a bulvárban már annál inkább jártas celebeket. Aztán dőljünk hátra és nézzük, hogyan szenvednek és küzdenek.

Horváth Viktória

Persze a csatorna úgy gondolja, bőven elég, ha ismert emberek jól ismert dalokat énekelnek, de valahogy mégsem dolgozták ki jól a részleteket, s ezen bukott is a műsor. Talán, ha a szereplőválogatáson egy kicsit jobban figyelnek... De érthető is a csatorna választása, a vetélytárs ugyanis már túl sok sztárocskát nyúlt le, a kevesebből pedig ugye nehezebb választani. Így kerülhettek a színpadra olyanok, mint a kevéssé ismert Trokán Nóra vagy a rég elfeledett Árpa Attila. Az érezhető, próbálták az összes korosztályt megszólítani, így kerülhet egy műsorba a korán kieső Zalatnay Cini és a tinisztár SP. S akkor még nem szóltunk a zsűriről: egyedül Dobrády Ákosban bízik a néző, hogy talán valami értékelhető is elhangzik, mert „Klárikám” és Kasza Tibi inkább a celebvonalat domborítja, nem a szakmaiságot. Értékelni nem nehéz, hiszen a Megasztárral ellentétben itt a cél nem a legszebb, legbiztosabb hangú énekes továbbjutása, hanem a legviccesebb, leglazább produkcióé. Azért vannak meglepő alakítások is, például Till Attila és Tóth Gabi vagy Peller Mariann és Bereczki Zoltán kettőse. Vagy az, ahogy Gianni leénekelte Cinit a színpadról. Az új frizurás Liptai Claudia és az éppen Dundikával futó Majka műsorvezetőként nem alkot összeszokott csapatot és ezt érzi is a néző, párosuk esetlen, holott külön-külön már többféle műsorban is kipróbálhatták magukat. A csatorna tán úgy gondolta, nézettséget produkálhat azzal, ha celebeket láttat erőlködni és beégni, de úgy látszik, az Ezek megőrültekkel már elsütötték ezt a poént. És akkor se jött be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!