Kultúra

2011.03.08. 19:10

Göcseji Múzeum mustra: emelni kényszerülnek az árakat, de sok programmal várnak

Új igazgató kinevezése, jegyáremelés és új pályázat benyújtása egyaránt esedékes idén a Göcseji Múzeum háza táján. Persze csak a közönségnek szóló programok mellett.

Magyar Hajnalka


Utóbbiakról  kedden tartott  sajtótájékoztatót dr. Kostyál László, az intézmény megbízott igazgatója. Elöljáróban elmondta, dr. Vándor László nyugdíjba vonulását követően a júniusi megyei közgyűlés nevezi majd ki a megyei múzeumi szervezet új vezetőjét. 

Más változást is  tartogat az év, várhatóan kénytelenek lesznek emelni a belépőjegyek árát. Emellett tervezik  némileg változó  tartalommal   újra benyújtani a múzeum felújítását célzó pályázatot, amennyiben ehhez illő célok kerülnek kiírásra.

A programok sorát  a Két nemzet hőse, Asbóth Sándor című kiállítás nyitja, ami pénteken 16.30-tól  a keszthelyi Balatoni Múzeumot, valamint a budapesti Hadtörténeti Múzeumot követően  a tárlatot rendező Göcseji Múzeumban látható, egészen május 8-ig. Ezt követően a 20 éves jubileumát  ünneplő Gébárti Nemzetközi Művésztelep anyagából rukkolnak elő  válogatással, majd július elsején nyílik meg a jeles Göcsej-kutató, Gönczi Ferenc emlékkiállítása, amihez a zalai etnográfia és muzeológia megteremtője születésének 150. évfordulója szolgáltatja az apropót. Szeptemberben a honi polgárosodást bemutató vándorkiállítás várja a publikumot, majd november közepétől a nemrégiben elhunyt, zalai származású grafikusművész, Benyó Ildikó kiállítása látható.

A Falumúzeumban a már megszokott programok  fazekastalálkozó, Göcseji randevú, Egerszegi búcsú, kenyérfesztivál, szüreti vigalom, Márton-nap  mellett április 24-25-én húsvéti kavalkád várja a publikumot, melynek programján autentikus locsolkodás, továbbá nyuszi szépségverseny is szerepel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!