Kultúra

2011.01.06. 08:28

Médiatörvény: több napi- és hetilap megköszönte a külföldi tudósításokat

Több hazai napi- és hetilap nagy terjedelmű saját hirdetésben köszönte meg külföldi szakmai szervezeteknek és sajtóorgánumoknak, hogy "a mélységes aggodalom hangján" szóltak a magyarországi médiaszabályozásról.

MTI

A Népszabadság, a Népszava, a 168 Óra és a Magyar Narancs a  jelentette meg csütörtöki számában azt a szöveget, amelyben köszönetet mondanak - a részletesen felsorolt - szakmai szervezeteknek, hírügynökségeknek, nyomtatott sajtótermékeknek és televízióknak. A négy említett lap mellett az aláírók között van a hírszerző.hu hírportál, valamint az Élet és Irodalom is, amely pénteken jelenik meg.
   
A szövegben az olvasható, hogy több száz tudósítás készült a még csak készülő médiatörvényről, és számos politikai szervezet, politikus is megszólalt az ügyben. "Ezek a közlemények - a magyar kormány állításaival szemben - hűen tükrözték az új szabályozás lényegét, megértették annak mögöttes szándékait, pontosan ezért szóltak a mélységes aggodalom hangján a magyarországi sajtószabadság és a magyar demokrácia jövőjéről".
   
A szakmai szervezetek között felsorolták a többi között az Amnesty Internationalt, a Nemzetközi Újságíró Szövetséget (IFJ) és a Dél- és Kelet-Európai Média Szervezetet (SEEMO). A média képviselői közül egyebek mellett a francia AFP és az Amerikai Egyesült Államokbeli AP hírügynökséget, a brit BBC-t, az olasz Corriere della Serát, a német Die Weltet, Die Zeitot, Frankfurter Allgemeine Zeitungot és a Deutsche Welle televíziós csatornát, a brit The Economistot, a The Guradiant, továbbá az amerikai The New York Timest, a The Wall Street Journalt, valamint a The Washington Postot említették meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!