Kultúra

2010.06.27. 11:29

Zalavölgyi Kultúrtivornya: színészek sütöttek-főztek, verseltek

Benépesült hét végén a zalaszentgróti Kiskastély és környéke, annak köszönhetően, hogy az ötödik alkalommal megrendezett Zalavölgyi Kultúrtivornya rengeteg programot kínált.

Sámel József

- Az alapgondolat ugyanaz volt, mint eddig, ám az idei program és körülményei némiképp bővültek - fogalmazott Máté Gábor, a szervező Szentgróti Lokálpatrióták Társulata vezetője, a veszprémi Petőfi színház színésze. - Annak érdekében, hogy a színpadi előadásokon kívül a helyi és környékbeli zenekaroknak is folyamatos fellépési lehetőséget biztosítsunk, két sátort állítottunk fel. A cél egyébként az is volt, hogy minél több helyszínt vonjunk be a rendezvények körébe. -

Újdonság volt a színházak vetélkedője is, ami olyan jól sikerült, hogy a tervek szerint helyet a kap a következő kultúrtivornyák programjaiban is.
- Régi vágyam volt, hogy összehozzam azokat a színészeket, akikkel együtt dolgoztam, vagy gyakran találkoztam - folytatta. - Pályázaton elnyert pénznek is köszönhetően ez sikerült - Nyíregyházától Budapestig - hat színház tagjai mérkőztek meg sütés-főzésben, verselésben, s hetes rúgásokban. A hangulatra és az eredményekre nem lehetett panasz.

Érdekes programok azonban a hét során nem csak a színészeket várták, hanem a népes közönséget is. Nyílt kiállítás, felléptek művészeti csoportok, köztük helyi tánc- és színjátszó együttesek, sorban léptek fel zenekarok, koncertet adott a Kiscsillag is. Nem maradt ki a sorból a sport sem, egyebek között torna, petanque jelentette a kínálatot. Telt házas, nagy sikerű előadást tartott Bödőcs Tibor humorista is. A fesztivál részeként szombaton este az evangélikus templomban Ruszt József rendező tiszteletére tartottak emlékestet.

Máté Gábor azt mondta, elégedett a látogatottsággal, a jobbítás érdekében azonban természetesen tovább gondolják az immár országos ismertségnek örvendő Zalavölgyi Kultúrtivornya bővítési, rendezési lehetőségeit.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!