Kultúra

2010.06.02. 17:56

A tehetség nemcsak óriási esély, de óriási teher is

Díjátadó ünnepségre, a Hevesi-színházba várta szerdán a Zala Megyei Önkormányzat Pedagógiai Intézete 21 tanulmányi verseny 180 résztvevőjét.

Péter Gyöngyi


Az összejövetelre azokat a diákokat invitálták, akik a tanévben olyan tanulmányi versenyek megyei fordulóin  értek el dobogós helyezést, melyeket  lévén írásbeli feladatok, javításuk időbe telt  nem követett eredményhirdetés. Azt a 80 pedagógust is jutalmazták, akiknek tanulói első helyezést értek el a megmérettetések megyei fordulóin.

A pedagógiai intézet igazgatója, dr. Szalay Zoltánné beszédében úgy fogalmazott, a tehetség nemcsak óriási esély, de óriási teher is. A tehetségből munkával lesz szép siker.

 

 

A Zala Megyei Közgyűlés nevében Pintér László alelnök hangsúlyozta, a megye vezetése jól tudja, mennyi munka van egy jó eredmény mögött.

A pedagógiai intézet több mint 30 versenyt szervezett. Idén is meghirdette a Zalai Tehetségígéret programot, a díjakat tegnap adták át 6 általános iskolás diáknak, Richter Zsókának (kanizsai Batthyány-gimnázium),  Molnár Marcellnek, Augusztinyi Dánielnek (keszthelyi CsánySzendrey ÁMK), Varga Döniznek (kanizsai piarista iskola), Cseh Németh Rafaelnek (zalabéri iskola), Kóbor Mercédesnek (letenyei Andrássy-iskola) és 6 középiskolásnak, Szabó Gergelynek, Bödör Bencének (egerszegi Kölcsey-gimnázium), Nikolics Zsuzsannának (kanizsai Thúry-középiskola), Mihálka Éva Zsuzsannának (egerszegi Zrínyi-gimnázium), Szabados Mártának (kanizsai Batthyány-gimnázium) és Tamási Mátyásnak (keszthelyi Vajda-gimnázium).

 

Sikeres zalai diákok dosszié - klikk ide!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!