Kultúra

2010.05.17. 18:34

A vihar miatt hatvanan újra érettségiznek majd informatikából

Az időjárás, illetve az árvíz miatt hatvan diáknak nem sikerült letennie hétfőn a középszintű informatika érettségit; ők május 31-én újra vizsgázhatnak - mondta Bakonyi László, az Oktatási Hivatal (OH) elnöke

MTI

   
Az OH vezetője közölte, a diákok önhibájukon kívül nem teljesítették a vizsgát, sokan az árvíz miatt nem jutottak el a vizsgahelyekre, vagy a viharos időjárás okozta áramkimaradás miatt nem tudták megtartani az érettségit a kihirdetett vizsgahelyszíneken.
   
Bakonyi László ismertette, voltak diákok, aki az időjárás miatt késtek, ők elkülönítve, de megírhatták az informatikai vizsgát, és volt olyan vizsgahelyszín, ahol - miután helyreállt az áramszolgáltatás - időhosszabbítással tehették le a a tanulók a gyakorlati informatika érettségit.
   
Az OH elnöke hozzátette, a jelentések szerint az elmaradt vizsgák helyszínei "visszatükrözik" az időjárási helyzetképet, vagyis árvíz miatt inkább Észak-Magyarország, míg áramszünet miatt a dél-dunántúli régió volt érintve.
   
Bakonyi László elmondta azt is, hogy az informatika vizsgatárgy esetében a gyakorlati vizsga elmaradása miatt a felsőoktatási felvételi eljárásban nem lehet pontot számítani az eredményből, ezért azok a tanulók, akik hétfőn nem tudtak középszintű informatika érettségit tenni, május 31-én adhatnak újra számot tudásukból.
   
Hétfő reggel a középszintű informatika gyakorlati vizsgával, délután az ének-zene és más művészeti tárgyak közép- és emelt szintű írásbeli vizsgájával folytatódott az érettségi.
   
Az Oktatási és Kulturális Minisztérium tájékoztatása szerint 8 órától informatikából középszinten magyarul 1053 helyszínen 29.381-an, angolul 18 helyszínen 324-en, franciául egy helyszínen 22-en, németül öt helyszínen 108-an, románul egy helyszínen 24-en, spanyolul egy helyszínen négyen, szerbül egy helyszínen ketten, szlovákul egy helyszínen öten tehettek gyakorlati érettségi vizsgát.
   
A középszintű informatika gyakorlati vizsga 180 perces volt, az elérhető maximális pontszám 120. A feladatsorban szerepelt szövegszerkesztés, táblázatkezelés, adatbázis-kezelés, prezentáció, grafika, weblapkészítés.

Ezek is érdekelhetik