Kultúra

2010.03.19. 03:25

Balaton szakkollégium

Keszthely (sj) - Balaton Szakkollégium névvel, pályázati forrásból huszonöt előadásból álló sorozatot szervez a Pannon Egyetem Georgikon Kara.

Sámel József

A szervezők képviseletében Havasi Máté érdeklődésünkre elmondta: a vizek, tengerek, folyók, tavak élővilágát, élőhelyeit bemutató előadások az intézmény A-épületében kéthetente, ingyenesen várják az érdeklődőket. Az előadók a téma szakavatott ismerői, de a cél az, hogy a program ne száraz, tudományos hangvételű, hanem mindenki számára könnyen érthető legyen. Az egyes előadásokat gyakorlati foglalkozások is színesítik, például halszaporítás-bemutató, madárgyűrűzés, illetve mikroszkópos planktonvizsgálat is szerepel a sorban. Hétfőn 18 órakor Gönczy János A Balaton és az angolna címmel tart előadást. A következőkben a tengerek evolúciós csodáiról, a halászat és az agrárium ökológiai kihívásairól, a Balaton-kutatás múltjáról és jelenéről, a mérgező állatokról lesz majd szó egyebek között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!