Kultúra

2009.10.06. 02:23

Ha ősz, akkor tárlat

Zalaszentgrót (sj) - Két héten át kínál naponta programokat az Őszi Tárlat Kulturális és Sportnapok elnevezésű rendezvénysorozat a kisvárosban.

Kerkai Attila

A festményeket felvonultató kiállítást tegnap este hetvenharmadik alkalommal nyitották meg a Városi Művelődési Központban. Sebessy László szervező érdeklődésünkre elmondta: a rendezvénysorozat évtizedek óta hagyomány Zalaszentgróton, a képzőművészeti tárlatot nemcsak a felnőttek tekintik meg rendszeresen, hanem tanórák keretében a diákok is.

Az őszi és tavaszi tárlaton minden korosztály megtalálja számítását a programok tekintetében, így lesz ez most is. A pop-art vers- és prózamondó versenyek, megemlékezések mellett ezúttal is megtartják a nagy népszerűségnek örvendő Tárlat kupa sakkversenyt, s az asztaliteniszezők megmérettetését. A színházbarátok szerdán 19 órától a Körúti Színház Mezítláb a parkban című darabját tekinthetik meg, míg október 17-én néptáncosok, színjátszók, versmondók, modern táncosok, rockzenészek számára rendeznek jótékonysági estet. Lesznek tudományos programok is, dr. Gyuricza László egyetemi docens 16-án Az éjféli nap birodalmában címmel tart előadást.

Ezek is érdekelhetik