Kultúra

2009.05.04. 02:29

Hangfoglaló (május 25.)

Zalaegerszeg (ahzs) - Egymillió forint értékben nyerhet hangszert a győztes általános és középiskolás gyermek, aki részt vesz a Hangfoglaló Hétfő elnevezésű ének-zenei versenyen május 25-én.

Szabó Judit

A Zene nélkül mit érek én előadására buzdít a programot szervező Hangszeresek Országos Szövetsége (Hanosz), valamint a Magyar Zeneiskolák és Művészeti Iskolák Szövetsége (MZMSz). A játék lényege, hogy május 25-én, hétfőn 11 órai kezdettel minél több általános és középiskolás énekelje, vagy játssza el a dalt. Az előadásról felvételt kell készíteni, elküldeni a szervezőknek. A videók felkerülnek a hangfoglaló oldalra, melyen szavazni lehet a produkciókra. Az első öt legtöbb voksot gyűjtő produkció közül a zsűri, vagyis a Hanosz és az MZMSz egy-egy vezetője, valamint Lukács László, a Tankcsapda frontembere és Benkő László, az Omega tagja dönti el, melyik a legjobb. A győztes 1 millió forint értékben kap igénye és ízlése szerint hangszert, illetve hangtechnikai felszerelést.

A mai középiskolás korú diákok nagyjából 10 százaléka tanul vagy játszik valamilyen hangszeren. Ez az arány lényegesen alacsonyabb az európai átlagnál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!