Kultúra

2008.10.11. 02:26

Könyvek között kutató

<b>Zalaegerszeg</b> (pgy) - A Deák Ferenc Megyei Könyvtárban vásárral, míg a József Attila Városi Könyvtárban diákoknak szóló vetélkedővel folytatódott tegnap a könyvtári napok programsorozata.

Péter Gyöngyi

Volt, aki tegnap már jóval a vásár kezdete előtt megjelent a megyei könyvtárban: a sietség érthető volt, hiszen bárki jelképes összegért juthatott értékes könyvekhez. Az emeleten szépirodalmi vagy akár tudományos, történelmi írások és bakelitlemezek között válogathatott az érdeklődő.

- Többször van nálunk erre lehetőség, most az Országos Tini Könyvtári Napok rendezvényével kötöttük össze e vásárt. Ilyenkor a könyvtár állományából kivont könyveket kínáljuk. Természetesen nem használhatatlan, megrongált darabokról van szó, hanem olyan kiadványokról, melyekből több példányunk van - említette az intézmény igazgatóhelyettese, Tóth Judit. Hozzátette, tapasztalatuk szerint ilyenkor el is viszik a művek többségét. Erre egyébként ma délig van mód.         Néhány forintért bővíthettük az otthoni könyvtár állományát 
                                           Fotó: Katona Tibor

Jogszabályban foglaltak szerint felajánlást is kell tennie a könyvtárnak, idén a Zala Megyei Kórház pszichiátriai osztálya vitt el 150 könyvet.

- Amikor tudomást szerzek a vásárról, mindig eljövök - említette Tarlaczné Goldfinger Klára. Mint mondta, szeret olvasni, úgyhogy számára nagy öröm, hogy 50 forintért juthat a könyvekhez.

A Landorhegyen, a városi könyvtárban tegnap alsó tagozatosok vetélkedtek. A Könyvtári észtekergető című megmérettetésen - melynek feladatai azt firtatták, ki mennyi tud a könyvtárról, illetve hogyan igazodik ott el - a Landorhegyi és a Dr. Pais Dezső Általános Iskola ifjai versengtek. A győztes végül a Dr. Pais-iskola 4. c osztályának Fenyő csoportja lett.

Ezek is érdekelhetik