Kultúra

2008.05.24. 02:28

Melyik miértre lesz előbb válasz?

A megye kitüntetett művészeti intézményét ért több mint méltánytalanság, az egyelőre megokolhatatlan hamisítás valószínűsége, a nevekkel való feltétel ...

Szabó Judit

A megye kitüntetett művészeti intézményét ért több mint méltánytalanság, az egyelőre megokolhatatlan hamisítás valószínűsége, a nevekkel való feltételezhető visszaélés egy 650 millió - adófizetőktől származó - forinttal gazdálkodó, több mint száz ember, köztük számos neves színművész egzisztenciáját biztosító szervezetet kaszált el. Valamiért előfordulhatott, még nem tudjuk, miért. Naivitás, a siker utáni differenciálatlan vágy, az egészséges gyanakvásra való képtelenség, vagy valami sötét ártó szándék sodorta ide a teátrumot - nem tudni, kiderül-e valaha is. Ki tudja, mire lesz vége az eljárásnak, mikorra lesz jogerős(!) ítélet, s addig még hányszor hangzik el az országban és a szűkebb-tágabb szakmában, ha szóba kerül az egerszegi színház: ja, ott volt az a zavaros szélhámoskodás, ugye? Miért is?

A csütörtöki városi közgyűlés tagjai is miérteket fogalmaztak meg. Az egyik természetesen az volt, hogy miért eshetett meg ez az egész. A másik, hogy vajon miért hozták napvilágra az ellenzékiek. Szemmel láthatóan az utóbbi sokkal jobban érdekelte a többséget, mint az előző.Igaz, az ellenzék által javasolt bizottság név-sora - csupa politikusból állt volna - nem is volt részükről valami szépségdíjas megoldás.

Ezek is érdekelhetik