Külföld

2017.01.06. 08:32

A mobilosok fellélegezhetnek - Nincs többé roamingdíj

Életbe lépett az Európai Bizottság méltányos használatról és a roamingdíjak eltörlésének fenntarthatóságáról szóló végrehajtási rendelete.

Az EU-n belüli roamingolás díja június 15-én nullázódik le. - írja a hvg.hu.

Aki időnként ellátogat külföldre, az már régóta várja az idei évet. Az Európai Bizottság 2012-ben kezdte lefaragni a roamingolás sokkoló díjait, bár akkor nagyon távoli jövőnek tűnt a 2017, ma azonban hatályba lépett a barangolás díjait a legtöbbek számára teljesen eltörlő uniós jogszabály.

Az Unión belül bevezetik a "roaming mint otthon" koncepciót, amelynek lényege, hogy az előfizetők a hazai feltételeknek megfelelően tudják igénybe venni a mobiltelefonáláshoz kapcsolódó szolgáltatásokat az európai utazásaik során, mindenféle többletdíj megfizetése nélkül.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság felhívja rá a figyelmet, hogy vizsgálják a visszaéléseket. Például, hogy a felhasználó nem köt-e egy kedvező szerződést mondjuk Németországban, majd használja folyamatosan roamingolva a telefonját Magyarországon. Ha bizonyítani, tudják, hogy az előfizető a roamingszolgáltatást visszaélésszerűen veszi igénybe, akkor a szolgáltató felhívja az ügyfél figyelmét a visszaélés tényére. Ha az előfizető legalább két héten belül nem változtat addigi használatán, többletdíjat róhatnak ki rá, de erről előzetesen szintén tájékoztatniuk kell az ügyfelet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!