Külföld

2016.11.21. 14:56

A természet kegyetlen arca: Jégbe fagyott szarvasok

Párbajozó jávorszarvasok fagytak bele egy tóba Alaszkában.

Brad Webster barátjának akarta megmutatni, milyen a közeli tó befagyott jegén járni, az Unalakleet nevű kisváros határában. Amikor odaértek, nem kis meglepetésükre megpillantották a jégbe fagyott agancscsúcsokat. - írja a beol.hu.

Felfedezésüket a " target="_blank">Facebookon osztották meg, ennek következtében pedig a Washington Post is megírta a sztorit. A Post egy alaszkai vadszakértőt is megkeresett az ügyben, aki azt mondta, nem ritka, hogy párbaj során végzetesen összeakad a szarvasok agancsa, akik így életük végéig össze lesznek bilincselve. Életük vége pedig ilyenkor rendszerint hamar eljön, hiszen a fejüknél összenőve nem tudnak rendesen mozogni.

2 " target="_blank"">#moose, locked in combat, die frozen in river ice
This nature stuff is hard-core...https://t.co/GvgfvsgnFn" target="_blank" pic.twitter.com/IsCnqHrXuh

Itt is ilyesmi történhetett: összeakadás után mentek a jégre, ami beszakadt alattuk, és mindketten megfulladtak. Az egyik jávorszarvas koponyája be volt törve, a sérülést feltehetően a riválisa agancsa okozta a párbaj során. Ebben a csatában viszont nem voltak győztesek: a természet néha nagyon kegyetlen tud lenni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!