Külföld

2016.04.13. 14:20

Elfogták a párizsi merénylők fegyverkereskedőjét

A spanyol rendőrség letartóztatta azt a férfit, aki a gyanú szerint fegyvereket adott el a tavaly januári párizsi terrortámadások egyik résztvevőjének, Amedy Coulibalynak, írja a CNN.

A 2015-ös, Charlie Hebdo című szatirikus francia hetilap elleni, tizenkét áldozatot követelő merénylet után két nappal egy 26 éves férfi, Amedy Coulibaly több túszt ejtett egy párizsi kóser élelmiszerboltban. A túszdrámának négy ártatlan halálos áldozata volt, mindnyájan zsidók: két, húszas éveiben járó férfi, illetve egy negyven- és egy hatvanéves férfi is meghalt. Egyikük a bolt alkalmazottja volt, a másik három pedig vásárolni ment oda.

Antoine Devine-re egy francia-spanyol rendőrségi akcióban csaptak le Malagában. A spanyol belügyminiszter tájékoztatása szerint elfogtak egy montenegrói és egy szerb gyanúsítottat is. A feltételezések szerint a fegyverek és a lőszerek a francia férfi közvetítésével kerülhettek a szerb gyanúsítottól a terroristához.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!