Külföld

2016.02.17. 14:18

A V4-ek gazdasági együttműködéséről - Manninger Jenő bizottsági alelnökként tárgyalt

Prága – A visegrádi csoport országainak (V4) csúcstalálkozójával párhuzamosan a parlamenti bizottságok képviselői is tárgyaltak kedden Prágában, Manninger Jenő zalai miniszteri biztos részvételével.

Zalai Hírlap

A politikai mellett a gazdasági együttműködés is rendkívül fontos a V4 országok között, ezt erősítette meg a parlamenti gazdasági bizottságok találkozója Prágában – áll a lapunkhoz eljuttatott tájékoztatóban.

A résztvevők között jobbról Manninger Jenő zalai képviselő

Stratégiai jelentőségű az együttműködés az energiapolitikában, az integrált piac, az észak-déli folyosó kialakítása, a régió energiabiztonságának növelése érdekében – mondta el  Manninger Jenő országgyűlési képviselő, a Gazdasági és Informatikai Bizottság alelnöke a Prágában tartott közös sajtótájékoztatón. Mint elhangzott, a gazdasági kapcsolatokat segíti a közlekedési folyosók fejlesztése, így a magyar kormány új és jobb közúti és vasúti kapcsolatokat épít ki a határig Szlovákia felé a többi ország megközelítését is célozva.

Manninger Jenő nyilatkozik a prágai tájékoztatón

Hasznos a találkozó, hiszen a V4 országok hasonló kihívásokkal, problémákkal bírnak, így a vélemények, tapasztalatok cseréje volt napirenden a külgazdasági intézményrendszer, a beruházások előkészítése és a digitális gazdaság fejlesztése terén – nyilatkozta Manninger Jenő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!