Külföld

2012.11.07. 08:28

Öt halottja van egy moszkvai lövöldözésnek

Szerelemféltésből ölt meg öt embert szerdán egy férfi vadászkarabéllyal az orosz főváros északkeleti részén - tudta meg az Interfax orosz hírügynökség.

MTI

A gyanúsítottat a lövöldözés után szinte azonnal elfogták a rendőrök. A fiatalember ellenállás nélkül adta meg magát - közölték az orosz szövetségi nyomozóhivatal moszkvai irodájában. Az eset az egyik legnagyobb gyógyszertári hálózat raktárában, a Moszkva északkeleti külső kerületében lévő Csermjanszkaja utcában történt. A férfi, aki a gyógyszertári hálózat jogásza volt, reggel a munkahelyén két Szajga típusú vadászkarabéllyal nyitott tüzet beosztottaira. Öten meghaltak, két ember megsérült. A Rosszija 24 orosz hírtelevízió tudósítása szerint a férfi erősen ittas volt. Kijelentései alapján felmerült, hogy elmeorvosi vizsgálatra szorulhat - hangzott el a beszámolóban. Oroszországban a 18 évüket betöltött állampolgárok rendőrségi engedéllyel rendelkezhetnek vadászfegyverrel, vagy önvédelmi, illetve sportcélú fegyverrel is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!