Külföld

2011.10.22. 07:33

Elhunyt a szaúdi trónörökös

Elhunyt Szultan bin Abdel-Azíz szaúdi trónörökös, aki a világ legnagyobb olajtermelőjének számító sivatagi királyság védelmi miniszteri tisztségét is betöltötte - jelentette a CNN amerikai hírtelevízió.

MTI

A csatorna nevük elhallgatását kérő amerikai külügyminisztériumi tisztségviselőktől értesült helyi idő szerint pénteken este a trónörökös haláláról, amit később a szaúdi királyi ház megerősített.
   
A nyolcvanas éveiben járó herceg június óta az Egyesült Államokban tartózkodott gyógykezelésen, júliusban meg is műtötték.
   
Rijádban hétfőn bejelentették, hogy kórházba szállították és sikeresen megműtötték a 87 éves Abdallah királyt.
   
Abdallah hajlott kora és külföldi kórházi kezelései miatt egyre több szó esett arról, milyen irányvonalat követ majd Szaúd-Arábia, a közel-keleti térség kulcsfontosságú állama, a világ első számú kőolajexportőre.
   
A trónöröklés rendjében Szultan herceget a 78 éves Najef herceg - belügyminiszter - követi, aki Szultanhoz hasonlóan szintén az államfő féltestvére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!