Külföld

2011.06.22. 09:15

Folytatódnak az utcai harcok Belfastban

Folytatódtak az utcai harcok szerdára virradóra a britpárti protestánsok, illetve az ír sziget egyesítését pártoló katolikus között az északír fővárosban, Belfastban.

MTI

Mintegy 700 ember dobálta egymást üvegekkel és kövekkel, és több lövés is eldördült. Egy, a két tábor közé szorult sajtófotóst meglőttek a lábán. A rendőrség nagy erőkkel vonult a helyszínre, és vízágyút is bevetett a harcolók szétválasztása érdekében. Az összetűzések hevessége miatt azonban a rendőrautóknak több ízben vissza kellett vonulniuk.
   
Már keddre virradóra is forrongott Belfast egyik negyede, amely korábban többször volt erőszakos cselekmények helyszíne. A zömmel protestánsok lakta negyedben kis számú katolikus él elszigetelten.
   
Az incidenst követően Észak-Írország politikai vezetői nyugalomra szólítottak fel. A rendőrség azt javasolta a lakosságnak, hogy a rend helyreállításáig lehetőség szerint kerülje el a környéket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!