Külföld

2011.04.13. 15:51

Szíria: dákok tüntettek Aleppóban

Mintegy ötszáz egyetemista tüntetett szerdán az észak-szíriai Aleppóban szabadságjogokat követelve, illetve szolidaritását kifejezve a más városokban, így Deraában és Bánjászban lezajlott tüntetések résztvevőivel - közölte egy emberi jogi aktivista.

MTI

A rendfenntartó erők szétverték a helyi egyetem bölcsészkari diákjainak megmozdulását, amely az első volt az ország második legnagyobb városában azóta, hogy március közepén kirobbant a tiltakozó mozgalom az arab országban.

Úgy tudni, hogy négy diákot letartóztattak - közölte Radif Musztafa, a Kurd Emberi Jogi Bizottság elnöke, megjegyezve, hogy a biztonsági erők és az egyetemisták összeverekedtek.
   
Egy másik emberi jogi aktivista beszámolója szerint a fővárosban, Damaszkuszban is tüntettek egyetemisták, szám szerint mintegy ötvenen. Jelszavaikban szabadságot követeltek. Abdel-Karím Rihávi, a Szíriai Emberi Jogi Liga elnöke azt mondta, hogy a rendfenntartók gyorsan közbeléptek, és botokkal ütlegelve szétverték a tüntetést. Vélhetően többeket előállítottak.
   
A Damaszkuszi Egyetemen hétfőn egy csoport ülősztrájkot tartott a deraai és bánjászi megmozdulások áldozataival vállalt szolidaritás jegyében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!