Külföld

2011.01.22. 11:57

Nyolcas gyilkosság: agyonlőtték az összes felnőttet a házban

Egy sztavropoli ház garázsában holtan találtak nyolc felnőttet - öt férfit és három nőt -, mindegyikükkel lőtt sebek végeztek - közölték a nyomozó hatóságok pénteken későn este.

MTI

Az áldozatok a villa 61 éves tulajdonosa, Vlagyimir Szlezajev, családja néhány tagja, valamint néhány alkalmazott, a kutyavezető, a gyerekek nevelőnője és a sofőr. Egy csecsemő és egy kilencéves kisfiú életben maradt az emeleten, feltehetően elkerülték a gyilkosok figyelmét.
   
Szlezajev a sztavropoli Déli piac igazgatója, és egyben Han néven a helyi bűnöző körök ismert alakja volt, többszörösen büntetett előéletű, és 2004-2005-ben tagja volt egy etnikai alapon szerveződött bűnszövetkezetnek. Nem ez volt ellene az első merénylet: 2003-ban már kísérletet tettek megölésére, de akkor csak felesége vesztette életét.
   
Az orosz nyomozati bizottság vezetője több moszkvai nyomozóval szombaton reggel a helyszínre indult.
   
Oroszországban két hónapja egy 12-szeres gyilkosság keltett nagy feltűnést: a kubanyi Kuscsovszkajában egy módos házban 12 embert, köztük több gyereket öltek meg.  A nyomozás során kiderült, hogy az egyik helyi vállalkozó egy általa szervezett, semmitől vissza nem rettenő bűnbanda segítségével sápolt mindenkit, megvesztegette a rendőröket és más illetékeseket egészen fel megyei szintig, és több gyilkosságot, valamint több nemi erőszakot követtek el az évek során, amelyek ügyében még csak nyomozás sem volt.
   
A sztavropoli illetékesek vasárnap reggel siettek hangsúlyozni: semmi ok arra, hogy az ott történteket Kuscsovszkajához hasonlítsák.

Ezek is érdekelhetik