Külföld

2011.01.25. 17:36

Egy 43 éves magyar síelő életét vesztette a francia Alpokban

Egy magyar síelő feltehetően baleset következében a francia Alpokban - közölte kedden az MTI-vel a helyi csendőrség.

MTI

 A tragédia hétfő délelőtt a dél-franciaországi Briancontól mintegy húsz kilométerre található Puy-Saint-Vincent síterepén történt. Az eddig ismert tények szerint a 43 éves férfi síelés közben egy fának ütközött a Bois des Coqs nevű piros jelzésű erdei pályán, és a baleset következtében a helyszínén életét vesztette. A tragédia pontos körülményeit a helyi csendőrség jelenleg is vizsgálja.
   
A férfi egy 150 fős magyar csoporttal érkezett a francia síterepre egy hetes síelésre. Az 1400 és 2700 méter magasság között elterülő Puy-Saint-Vincent síterep a magyar síelők egyik kedvelt célpontja Franciaországban. A Bois des Coqs nevű piros jelzésű északi pálya - amelynek egy szakasza erdőn megy át - 2500 méter hosszú és 750 méteres szintkülönbségű. 
   
A helyi ügyészség közlése szerint az idei szezon kezdete óta ez már az ötödik, ütközés miatt bekövetkezett halálos síbaleset a régióban. A csendőrség ezért arra kérte a síelőket, hogy a szokásosnál hidegebb időjárás miatt körültekintőbben síeljenek a környék különösen jeges pályáin.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!