Külföld

2011.01.11. 12:44

Betiltották Iránban Paulo Coelho könyveit

Az iráni kulturális minisztérium betiltotta Paulo Coelho világhírű brazil író könyveit.

MTI

"Műveim 1998 óta jelennek meg Iránban különböző kiadóvállalatokon keresztül" - írta hétfői blogbejegyzésében Paulo Coelho (http://paulocoelhoblog.com" target="_blank"). Emlékeztetett arra, hogy könyveiből eddig mintegy hatmillió példány kelt el a közel-keleti országban. Az író annak a véleményének adott hangot, hogy az "önkényes döntés" hátterében "csak valamilyen félreértés állhat".
   
Coelhót iráni kiadója - az ellenzékben aktív Aras Hedzsászi - tájékoztatta arról, hogy a kulturális minisztérium mindenfajta magyarázat nélkül elrendelte könyveinek betiltását.
   
Blogbejegyzése végére Coelho bemásolta a kiadójától kapott üzenetet és nyomtatott nagybetűkkel írta ki az új megállapodásukat, amely szerint könyveit ezentúl ingyen lehet majd letölteni az internetről.   
   
A brazil kulturális miniszter, Ana de Hollanda hétfőn megjelent közleményében azt nyilatkozta, hogy a cenzúra "mindig szánalmas dolog", és jelezte, mindenképpen értekezni fog az ügyben Antonio Patriota brazil külügyminiszterrel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!